Ekonomi

Newmont hisseleri, 3. çeyrek sonuçlarının hayal kırıklığı yaratmasıyla %5 düştü

DENVER – Newmont Corporation (NYSE: NEM) hisseleri, altın madenciliği devinin üçüncü çeyrek sonuçlarının analist tahminlerinin altında kalmasının ardından çarşamba günü piyasa kapanışı sonrası işlemlerde %5,6 düştü.

Newmont, 3. çeyrekte hisse başına 0,81 dolar düzeltilmiş kazanç açıkladı ve 0,85 dolarlık konsensüs tahmininin altında kaldı. Hasılat 4,61 milyar dolar olarak gerçekleşti ve 4,67 milyar dolarlık beklentinin altında kaldı.

Şirket, çeyrekte 1,67 milyon atfedilebilir altın ons üretimi gerçekleştirdi ve bu rakam bir önceki çeyreğe göre %4 artış gösterdi. Ancak maliyetler yüksek seyretti ve altın CAS (satışlara uygulanabilir maliyetler) çeyreklik bazda %5 artarak ons başına 1.207 dolara yükseldi.

Newmont’un Başkanı ve CEO’su Tom Palmer, “Üçüncü çeyrekte Newmont, dünya çapındaki portföyümüzden 2,1 milyon altın eşdeğeri ons üretimi gerçekleştirdi ve 760 milyon dolar serbest nakit akışı yarattı” dedi.

Üretim bir önceki çeyreğe göre artış göstermesine rağmen, yüksek maliyetler ve beklenenden düşük hasılat sonuçları olumsuz etkiledi. Hem üst hem de alt satırda beklentilerin karşılanamaması yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı ve hisse senedinin değer kaybetmesine neden oldu.

Newmont, 2024 yılı için tam yıl üretim rehberliğini korudu. Şirket, dördüncü çeyrekte ons başına 1.475 dolar sürdürülebilir toplam maliyet ile 1,8 milyon atfedilebilir altın ons üretimi gerçekleştirmeyi bekliyor.

Madenci, varlık satış programında ilerleme kaydetmeye devam ediyor ve Gana ve Avustralya’daki varlıklarını toplam 1,5 milyar dolara kadar satmak için anlaşmalar imzaladığını duyurdu. Newmont, en az 2 milyar dolar brüt elden çıkarma geliri elde etme hedefine ulaşmak için yolunda olduğunu belirtti.

Kazanç beklentilerinin karşılanamamasına rağmen Newmont, hisse başına 0,25 dolar üç aylık temettü açıkladı. Şirket ayrıca önümüzdeki 24 ay içinde 2 milyar dolarlık ek hisse geri alım programını onayladı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu