Ekonomi

Havza OSB’de Yeni Yatırıma Arsa Tahsisi Onaylandı

Her geçen gün büyüyen Havza Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni yatırım için 3 parselden oluşan arsa tahsis talebi onaylandı. Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, “Havza OSB’de yaptığımız çalışmalar ve artan yatırımlarla ilçe nüfusumuz uzun zamandan sonra ilk kez arttı.”

Havza OSB’de kenevir ekimi ve kenevir işleyerek farklı ürünler üretecek olan 39 bin metrekare alan üzerinde 30 bin metrekare kapalı alana sahip tesis kuran firmanın yeni arazi talebi üzerine, Toplam alanı 27 bin metrekare olan 3 parsel tahsis edildi. Triko ve dokuma üretimi üzerine faaliyet gösterecek firmanın yeni yatırımı için arazi tahsisi talebi, yapılan değerlendirmeler sonucunda Havza Kaymakamlığı’nda karşılıklı imzalarla gerçekleştirildi.

300 kişiye istihdam sağlayacak yatırım için arsa tahsisi Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar, Havza OSB Müdürü Hasbi imzalarıyla yapıldı. Altuntaş ve şirket yetkilisi Hasan Sağdan.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, “Havza OSB hızla büyümeye devam ediyor. Bu büyümeyle doğru orantılı olarak yatırım taleplerinde de artış yaşanıyor.”

“İlçemizde uzun zamandan sonra ilk defa nüfus artışı yaşandı.”

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, “Tahsis edilecek 3 parsel üzerinde kurulacak işletmeyle 300 kişiye istihdam sağlanacak. İmzalanan imzalarla istihdam ve istihdam sorununu çözen bir Havza için değerli bir adım daha atıldı” dedi. Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında hedefimiz olan göç konusunu, yaptığımız çalışmalar ve “Havza OSB’de artan yatırımlarla birlikte ilçe nüfusumuz uzun zamandan sonra ilk kez arttı. Bu artışın önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini umuyorum. Yeni yatırım ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun” dedi. -SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu